Ensimmäinen viikko takana



Koiran hankkimiseen on monia keinoja. Sen voi hankkia suoraan kasvattajalta, jos haluaa pennun. Torissa myydään paljon pentuja ja isompia koiria. Hinnat ovat isoja. Sitä saa varoa, ettei tule hankkineeksi koiraa pentutehtailijalta. Facebookista löytyy ryhmiä, jossa aikuiset koirat etsivät uutta kotia. Eläinsuojeluyhdistyksiltä voi myös kysellä kotia etsivää koiraa.


On myös olemassa rescueyhdistyksiä, joiden kautta antaa koti koiralle. Mieheni kanssa olemme puhuneet kodin antamisesta rescuelle ja kun tilaisuus tuli, päätimme tarttua siihen. Tutkimme yhdistyksiä ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:ltä (https://kulkurit.fi/) löysimme sopivalta vaikuttavan. Laitoimme viestiä yhteyshenkilölle halukkuudesta koiraa kohtaan.


Se voi tuntua turhauttavalta lukea erilaisia linkkejä ja katsoa webinaareja ennen haastatteluun pääsemistä, mutta se kaikki on sen arvoista. Me kävimme ne läpi ja pääsimme katsomaan koiraa kotihoidossa. Sen jälkeen hoidimme paperityöt ja nyt Zinnia on asunut luonamme viikon.

ENSIMMÄISEN VIIKON HAVAINTOJA

Zinnia on allekirjoittaneen perään paljon. Hän seuraa lähes kaikkialle, kun vain liikkuu. Hän itkee perään jonkin aikaa, kun lähden töihin.

Zinnia tykkää nukkua öisin molempien jaloissa. Hän haluaa olla lähellä.

Zinnia tulee erinomaisesti toimeen Pelen kanssa. He ovat heti olleet kaverukset ja heidät voi jättää samaan tilaan yksin.

Zinnia on reipas ulkoilija, ehkä jopa reippaampi kuin Pele. Hän on uskaltautunut haistelemaan vastaantullutta koiraa.

Zinnian lempipuuhia tuntuu olevan aamuisin, oli vapaapäivä tai ei, herättää allekirjoittanut jo heti seitsemän jälkeen kävelemällä päällä.

Zinnian lempipaikkoja levätä on joko sohvalla vieressä tai selkänojatyynyn päällä.

Zinnia uskaltaa ottaa namin seinänaapurilta ja seinänaapurin ystävältä. Hän saa itse valita, ottaako vai ei.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvin kotiutunut